Обвиниха началника на местната група Миграция в Добрич
Обвиниха началника на местната група Миграция в Добрич / netinfo

В резултат на съвместни действия на служители от дирекцията "Вътрешна сигурност" на МВР и Окръжната прокуратура в Добрич, срещу началника на местната група "Миграция" в областната дирекция на полицията е повдигнато обвинение по чл. 282, ал. 2 от НК за извършени престъпления по служба. Това съобщи пресцентърът на МВР.

Според данните, събрани до този момент, в качеството му на длъжностно лице 49-годишният Илко Пантелеев е издавал документи с невярно съдържание на чужди граждани. От кабинета му са иззети материали, които имат отношение към случая. Обвиненият не е задържан и спрямо него не е постановена мярка за неотклонение.

Образувано е досъдебно производство, каза пред Дарик наблюдаващият прокурор Пламен Костадинов. Той отказа да съобщи подробности по случая, за да не се пречи на разследването. Говорителят на прокуратурата Свилена Костова пък уточни, че на Пантелеев е повдигнато обвинение за това, че не е издал наказателно постановление срещу руски гражданин.

Както Дарик вече съобщи, вчера при акция на отдел "Вътрешна сигурност" в МВР бе арестуван директорът на дирекция "Миграция" Стефан Христов. Той е заподозрян в това, че е давал статут за постоянно пребиваване у нас на хора, които нямат право на това.