Пламен Манушев в Каварна
Пламен Манушев в Каварна / ГЕРБ Добрич
Очаква се плаж Болата да бъде изваден от защитената зона „Комплекс Калиакра”, съобщи на среща с жителите на село Българево народният представител Пламен Манушев. Той припомни, че това е ангажимент, който е поел и с това са ангажирани и министрите на туризма Николина Ангелкова и на регионалното развитие Николай Нанков.

От Община Каварна е поискана обосновка, след което се очаква да се пристъпи към реалното изваждане на плажа от защитената зона и да има свободен достъп до него. Предстои на държавно ниво да се реши под каква форма плажът ще се стопанисва.

През 2018 година се очаква да бъде решен и друг проблем за живеещите в региона – състоянието на пътя Каварна-Българево-Шабла. Има уверение за това от министър Нанков. Пътят има спешна нужда от рехабилитация, а поради лошото му състояние, там постоянно възникват катастрофи. За последните 4-5 години има 15 смъртни случая.

Увеличените квоти за улов на калкан, забраните за тралене, проблеми с водоснабдяването, заповедта за утвърждаване на новите защитени зони, бяха сред обсъжданите теми по време на приемните на народния представител в селата Свети Никола и Българево, както и в град Каварна. При срещата си с кмета Нина Ставрева Манушев потърси отговори на част от поставените от каварненци въпроси.