Общината не е съгласна с протеста на Сдружение Свети Мина
Общината не е съгласна с протеста на Сдружение Свети Мина / Дарик Добрич

Община Добрич категорично възразява срещу действията на председателя на Сдружение “Свети Мина” Красимира Обретенова, пише в прессъобщение на кметството, разпространено в медиите. Във всички свои действия кметът на Добрич се ръководи единствено и само от нормативната уредба, казва още текстът. От общината припомнят, че винаги са оказвали съдействие за благотворителните инициативи на сдруженията, включително и на сдружение “Свети Мина”.

Съгласно наредбата за търговска дейност, приета от Общински съвет през 2006 година, ежегодно в срок до 31 януари кметът одобрява график за провеждане на празнични базари. В графика за 2009 година не е предвидено провеждането на Великденски базар, казват от кметството. Поради това не е удовлетворено искането на сдружение “Свети Мина” за организиране на благотворителен базар. Община Добрич е отговорила и на възражението на организацията.

Понастоящем на “Свети Мина” е съставен акт за административно нарушение за извършване на търговска дейност със сувенири без издадено разрешение. Следващите действия на община Добрич са съгласно българското законодателство, съобщават от кметството и допълват, че всеки опит да се загърби нормативната уредба, отнасяща се до всички граждани, ще бъде санкциониран съгласно българските закони.