Ремонтът на площада в Тервел
Ремонтът на площада в Тервел / Община Тервел
Местната власт в Тервел получи от държавата средства за пет общински проекта, реализирането на които касае различни възрастови групи, обществени и бизнес начинания, съобщават от Общината.
 
С 280 000 лева вече е реновиран и оборудван със съвременни музейни атракции общинският музей в Тервел. Общинското ръководство разчита на тази инвестиция, за да повиши туристическия потенциал на район, коментират оттам. Обновяването на музея придава добавена стойност към съвместните усилия на Община Тервел и Министерство на културата да върнат към живот късноантичният град Палматис, „кацнал“ в живописния каньон на Суха река.
 
Друга част от правителствената помощ (270 000 лева) е предназначена за обновяване на площада и паметника на Кан Тервел. Тази инвестиция ще даде възможност за организиране на подобаващи чествания на 1300 годишнината от победата на българския владетел над арабските нашественици пред стените на Константинопол и спасяването на християнска Европа.

С 300 000 лева ще бъде създадена нова модерна спортна площадка в най-голямото и посещавано от деца от цялата община училище в Тервел.
 
120 000 лева от държавното финансиране са предназначени за завършване на обреден дом в гробищния парк на Тервел. Строежът започна през тази година, а публичното обсъждане на проекта показва изключително високи нива на обществена подкрепа.
 
Предоставени са и 37 000 лева за възстановяване на мостово съоръжение на общински път, увредено след свлачище преди година.
 
Средствата, осигурени от Правителството и Министерство на финансите ще позволят на местната власт да реализира проектите, очаквани от всички граждани на Община Тервел, казват от кметския екип. Ще бъде осигурена добра среда за живот в общината и допълнена инвестиционната активност и усилията на бизнеса да създава и поддържа работни места в земеделието, производствата, услугите и селския туризъм.