Община Добрич създава виртуална приемна” на фейсбук страницата си
Община Добрич създава виртуална приемна” на фейсбук страницата си / pravda.bg

Фейсбук страницата на община Добрич се радва на голям интерес. Само ден след създаването й там са получени 10 съобщения с въпроси и сигнали, информират администраторите на страницата и уточняват, че се стремят да отговарят на сигналите веднага.

Съобщава се още, че Общината възнамерява всяка седмица да организира своеобразна "виртуална приемна", като пуска специално създадена публикация, в коментарите под която жителите на Добрич ще имат възможност да задават въпроси, да споделят своите мнения и предложения. На постъпилите питания ще се отговаря в 7-дневен срок в същата публикация.

Първата "виртуална приемна" ще бъде създадена утре - 22 февруари. "Ако предпочитате запитването Ви и отговорът да останат конфиденциални, използвайте „съобщения“, които се виждат само от екипа на Страницата. Благодарим предварително за разбирането, разчитаме на Вашата коректност и се надяваме на плодотворна съвместна работа!", пишат от общинска администрация.

Едно от първите питания, постъпило на фейсбук страницата, е свързано с възможността да се въведе "зелена вълна" на светофарите в града. Направено е и предложение на входа към Добрич - преди разклона към Кобаклъка, да се постави нова табела с името на града, защото там сега се "мъдри мижава табелка отпреди 40 години, скрита в клоните на дърво". Друг жител на града сигнализира, че "Римската баня" срещу сградата на Енерго-Про се е превърнала в сметище. "Радвам се за намерението ви да създадете ''виртуална приемна''. Дано да държите на думата си, защото ние много сме се обезверили", посочва друг потребител на мрежата.