Обявиха конкурс за управители на двата диагностично-консултативни центъра
Обявиха конкурс за управители на двата диагностично-консултативни центъра / Дарик Добрич

Обявиха конкурс за управители на двата диагностично-консултативни центъра в Добрич. Съобщението е публикувано на интернет-страницата на общината.

Изискванията към кандидатите са да притежават образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина и квалификация по здравен мениджмънт, или образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление с призната специалност по медицинска информатика и здравен мениджмънт или по икономика на здравеопазването. Условие за конкурса е също желаещите да бъдат с минимум пет години трудов стаж като лекар или икономист, а магистрите по медицина да имат придобита специалност. Кандидатите следва да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.

Заявленията за участие в конкурса заедно с необходимите документи се подават в запечатан плик, като се представя и програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период. Крайният срок е до 17.00 часа на 26 юни 2015 г. Събеседването ще се проведе в малката заседателна зала на общината на 30 юни 2015 г. - за ДКЦ-II от 15.00 часа, а за ДКЦ-I от 16.00 часа.

Диагностично-консултативен център-I" ООД се ръководеше досега от д-р Велина Комарева; а "Диагностично-консултативен център-II" EООД - от д-р Валери Веселинов.