Областният управител подхвана масирана кампания срещу телефонните измамници в Добричко
Областният управител подхвана масирана кампания срещу телефонните измамници в Добричко / Областна администрация - Добрич

Във връзка с тревожната статистика на телефонните измами в област Добрич, Областният управител Детелина Николова инициира среща, на която са били обсъдени мерки в подкрепа на превантивните действия на Областната дирекция на МВР, информираха от Областна администрация. Директорът на ОД на МВР ст. комисар Веселин Колев, е дал конкретни насоки за популяризиране на темата: да се говори по този въпрос и предупреждението за телефонни измами да достигне до всеки добруджанец.

Превантивните мерки да добият масов характер, затова е апелирала и Областният управител Детелина Николова и е обявила, че се търси съдействието на общини, кметове и кметски наместници, на Регионалния инспекторат по образованието и на училищата. От Областна управа подчертават, че разчитат много на Областния съвет на пенсионерите и на активната работа в пенсионерските клубове в областта, включително и на читалищата.

На срещата е била подчертана и ролята на кварталните полицаи, домоуправителите и цялата общественост, която трябва да се включи в борбата с „изобретателните" телефонни измамници.

Участниците в срещата са подкрепили намерението на Областния управител, тези инициативи да продължат по места, за да може всеки добруджанец да чуе предупреждението: ДА НЕ СЕ ДОВЕРЯВА, ДА НЕ ДАВА ПАРИ НА НЕПОЗНАТИ! ПРИ ВСЯКО СЪМНЕНИЕ ДА ТЪРСИ ПОМОЩ ОТ ПОЛИЦИЯТА НА ТЕЛ. 112.