Областният призовава да се преброим електронно
Областният призовава да се преброим електронно / Дарик Добрич

Областният управител Желязко Желязков изпрати писма до всички териториални структури и звена на централната власт, в които призовава да се участва в Преброяване 2011 по електронен път.

В посланието си губернаторът напомня, че 17-то поред преброяване на населението и жилищния фонд се провежда в условията на реално членство на България в Европейския съюз и това изисква всички да осъзнаят изключителната важност на резултатите, които ще дадат сведения за демографското, образователното, възрастовото състояние на населението на републиката и за сградния фонд. "Това е не само статистическа, но и национална задача и от всеки български гражданин се изисква активно, отговорно и добронамерено отношение", казва Желязков.

Той апелира към всички държавни служители в областта да се възползват от електронното преброяване и чрез интернет да спестят време, хартия и средства, и да позволят по-лесно и по-бързо да бъдат обработени данните, които ще се определящи за бъдещите политики на страната и развитието на нашия регион.