New 5 отново на върха по пътя към българската Евровизия
New 5 отново на върха по пътя към българската Евровизия / Sofia Foto Agency - Юлияна Николова - архив

Добричката тийнеджърска група New 5 продължава победния си ход към финала на българския конкурс за „Евровизия”. Младите изпълнители от СОУ „Св.Климент Охридски” отново са в челото на класацията, определила 12-те участници за финала на конкурса. Те представиха парчето си „Chance For a Better Life” заедно с Диян Савов от Дийп Зоун.

Чрез гласуване, излъчено пряко по БНТ1 и БНТ Свят снощи, бяха избрани най-добрите 12 песни от общо 22 изпълнения. Фаворит на журито и на публиката стана певицата ДесиСлава (Dess), а втора по зрителски вот бе класирана Софи Маринова.

Ето и останалите финалисти, заедно с New 5: Цветелин Атанасов-Елвиса с песента „Love Goes Around”; Рене Ранев с „Alone”; Go Week и „The Way You See the World”; Симона Сиванио и „Eternal”; Светозар Христов и „Keep Me Down”; Стелияна Христова с песента „Пътят” и Тодор Гаджалов със своята „Still Love You”; Вяра Пантелеева и „Вяра” и Ивайло Колев с „Има ли път”.

22-мата полуфиналисти се състезаваха за вота на Академията и зрителите. Зрителите гласуваха в рамките на 20 минути, веднага след като приключи изпълнението на последната 22-ра песен. От един телефон можеше да се гласува с по един sms за всяка песен.

Финалът на българския конкурс за „Евровизия” ще се състои на 29 февруари.

Големият финал на “Песенния конкурс Евровизия 2012″ ще се проведе в края на месец май 2012 г. в Баку, Азербайджан.