Непълнолетен убиец застава на подсъдимата скамейка
Непълнолетен убиец застава на подсъдимата скамейка / netinfo

Окръжна прокуратура Добрич е внесла обвинителен акт срещу 18-годишния Махмуд Мюмюн от добричкото село Орляк. Той е обвинен в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин.

Мюмюн живеел на съпружески начала с непълнолетната си 16-годишна приятелка в дома на родителите си в село Орляк. Заради чести скандали между двамата тя на няколко пъти го напускала. През април тази година момичето се върнало за пореден път при Мюмюн.

На 5 срещу 6 септември двамата се скарали и девойката си събрала багажа с намерението да го напусне окончателно. Махмуд Мюмюн взел кухненски нож и нанесъл 6 удара в гърдите и корема на приятелката си, след което се пробол 3 пъти в корема. И двамата били откарани в добричката болница, където момичето починало, а на Махмуд била направена операция по спешност.

Ако вината му бъде доказана, Махмуд Мюмюн може да получи затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Предвид факта, че той е непълнолетен, наказанието му може да бъде редуцирано от 5 до 12 години лишаване от свобода.