Назначиха експертиза по дело на комисията Кушлев срещу бизнесмен от Крапец
Назначиха експертиза по дело на комисията Кушлев срещу бизнесмен от Крапец / netinfo
Добричкият окръжен съд назначи съдебно-счетоводна експертиза по делото, образувано по иск на Комисията за установяване на имуществото, придобито от престъпна дейност срещу Петко Р. Петков от с. Крапец, община Шабла и семейството му. Проверката трябва да установи действителните доходи на Петкови в периода 1982 – 2007 година и да направи съпоставка с разходите. Вещите лица ще определят още действителната пазарна стойност на придобитите от семейството недвижими имоти и автомобили. Комисията „Кушлев” претендира за над 1 млн.338 хил.лева, на колкото нейни експерти оценяват придобитото от фамилията имущество.

Петко Петков и съпругата му Кръстинка не са подали декларации по Закона за облагане на доходите на физически лица за получените от тях доходи през 2006 г. Разпоредено бе Комисията да получи от ОДП – Добрич справка за задграничните пътувания на двамата в периода 1982 – 2006 година.

В съдебната зала днес адвокатите на Петкови оспориха претенциите на Комисията „Кушлев” с аргумент, че няма връзка между деянието, за което е осъден Петко Петков – незаконно държане на ловна пушка, и придобитото от неговото семейство имущество. Посочено бе, че от иска не става ясно кой е проверяваният период, за който трябва да се установи дали има придобито по престъпен начин имущество. Настоява се, да бъде уточнено как е преценено, че тяхното имущество надвишава 60 хил. лв.

Делото ще продължи на 30 октомври.