Младежкият информационен център в Добрич продължава работа
Младежкият информационен център в Добрич продължава работа / netinfo

Младежкият информационно-консултантски център, който се намира в общинския младежки център в Добрич продължава дейността си и през тази година. Центърът съществува от 2007 -ма година в рамките на национална програма, която се реализира чрез Национален център „Европейски младежки програми и инициативи". Програмата е насочена към деца и млади хора на възраст от 14 до 35 години, младежки организации и структури. В страна е изградена мрежа от 25 Младежки информационно-консултантски центъра.  

В центъра младите хора  получават безплатни консултации за трудовата реализация и заетостта,както и за младежкото предприемачество. Младежите се информират как да продължат образованието си в синхрон с нуждите на пазара и интересите си, участват в различни обучения за младежко лидерство и други специфични за местната младежка общност теми.

През тази година информационният център в Добрич ще разширява възможностите и условията за повишаване на информираността, неформалното образование, обучението и развитието на младите хора.   
Част от услугите на центъра ще са достъпни и за младите хора от областта и цялата страна - чрез сайта на МИКЦ - Добрич. Други ще получават информация чрез дипляни, които ще бъдат предоставени на институции и младежки организации от общините в региона.