Младежи от Защитеното жилище в Крушари - на екскурзия в ботаническата градина във Варна
Младежи от Защитеното жилище в Крушари - на екскурзия в ботаническата градина във Варна / © nmd.bg

Младежите и девойките от Защитеното жилище в Крушари ще посетят Университетската ботаническа градина в екопарк – Варна, съобщиха от фондация „Лумос”. Събитието е част от усилията на фондацията и общините Крушари и Добрич да предоставят нов тип грижа за децата и младежите с увреждания, като организират редовно дейности извън сградите, където децата живеят, за да могат да се социализират с техните връстници и да се почувстват членове на нашата общност.

През настоящата година повечето от младежите, които бяха изведени от Дома в Крушари и сега живеят в Защитеното жилище успяха да завършат помощното училище, в което изучаваха цветарство. Като награда, те ще посетят Университетската ботаническа градина, заедно с деца от семейства от Крушари и Добрич.

„Ще има много игри, разходки, забавления, пикник и беседа за опазваните в парка растителни видове. Ще има възможност да се закупят разнообразни растения, които младежите да отглеждат в градината на новия си дом” – споделя ръководителят на екип Добрич към фондация „Лумос”.