Маргарита Попова и Сергей Игнатов ще участват в Летен университет в Албена
Маргарита Попова и Сергей Игнатов ще участват в Летен университет в Албена / netinfo

Вицепрезидентът Маргарита Попова и министърът на образованието Сергей Игнатов ще участват в десетото издание на "Летен университет 2012" /Summer university/, който се провежда в "Албена”, съобщават от пресслужбата на курорта.

От 10 ч. в зала "Атлантик" на хотел "Добруджа" министър Сергей Игнатов ще открие представяне на проектите "Ученически и студентски практики". От 14.00 часа вицепрезидентът Маргарита Попова ще изнесе лекция тема: "Президентската администрация и взаимодействието й с другите власти".

На 27 август министър Игнатов ще връчи награди на участниците по време на официалната церемония по закриване на "Летен университет 2012". В рамките на спортна програма с финали по различни дисциплини той ще има възможност да говори в неформална атмосфера с участниците в тазгодишното издание.

В проявата в "Албена" ще се включат над 400 студенти от всички висши училища в България, в това число спортни клубове и делегации, студентски организации и индивидуални представители.

Форумът се организира от Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС), който обединява органите на студентско самоуправление в 51 акредитирани висши училища в страната и представлява повече от 285 000 български студенти.

Проектът стартира като "Национални студентски игри" през 2002 г. и по-късно се преименува в "Летен университет", припомнят от курорт "Албена". Той цели да създаде условия за изграждане на активен диалог между студентските общности на висшите училища. Чрез участието им в обучения, семинари, спортни и културни събития студентите си поставят за цел да популяризират масовия непрофесионален спорт помежду си, както и да привлекат по-голям брой млади хора за участие в университета.