Културен афиш
Културен афиш / Дарик Добрич

Етнофестивалът „В света на Йовковите герои” продължава с ден, посветен на ромите, озаглавен „В света на Божура”. Преди обед в Етнографски комплекс „Стария Добрич” ще се състоят образователни програми за деца под наслов „Да срещнеш другия”. От 12.00 часа се открива фотоизложба „Вечно търсещият дух на ромската надежда”. От 14.00 часа започват прожекции на фили, представящи традиционната култура на ромите „Спомени от филмовата лента”. От 17.00 часа е началото на концерта на солисти и състави при читалище „Романо дром” „Добруджа - многолика и пъстра”.

От 11.00 часа в Голямата зала на община Добрич ще се състои награждаването на победителите в областния литературен конкурс „Децата на Добрич творят”, организиран от литературен клуб „Таланти” при ОУ „Христо Ботев”.

От 17.30 часа в Огледална зала „Нели Божкова” се открива кулинарна изложба – базар на ученици от ОУ „Христо Ботев” – „Да ни е вкусно” по проект „Успех”.

От 19.00 часа в театър „Йордан Йовков” ще бъде представен спектакъла „Няма да платим, няма да платим!” с режисьор Костадин Бандутов. Сценографията е на Димитър Митев. Участват актьорите Любов Николова, георги калчев, Владимир Трендафилов, Татяна Христова, Бистра Боева и Радомир Андонов.