Кой е прав - БСП или общинските съветници в спора за закрития ЦУТНТ?
Кой е прав - БСП или общинските съветници в спора за закрития ЦУТНТ? / Дарик Добрич - архив

Кметът на Добрич Детелина Николова и Председателят на Общинския съвет Иван Мандев са заблудили Министъра на образованието Сергей Игнатов във връзка с издаване на заповедта, с която се закрива Центъра за ученическо, техническо и научно творчество в Добрич, алармираха в писмо до медиите от местната централа на БСП.

Мотивираното предложение на кмета Детелина Николова е незаконосъобразно, твърдят от БСП, защото се основава на Решение № 35-24 по протокол от 22.07.2010 година на Общински съвет. На този дата общинските съветници от Добрич не са заседавали, а заседание № 35 на местния парламент се е провело на 29.06.2010 година, според справка, направена от областния лидер на червените Владимир Калчев.

В отговор от община Добрич припомниха, че има решение 35 - 24 на Общинския съвет от 22.07. 2010 година, взето по оперативен порядък и публикувано на сайта на общината. В него общинските съветници предлагат да бъде закрит Центъра за ученическо, техническо и научно творческо в Добрич с 29 гласа „за", 2 „против" и 3-ма „въздържали се".