Каварна става център на спортните танци в неделя
Каварна става център на спортните танци в неделя / kavarna.bg

Каварна ще бъде домакин на три прояви, които са част от държавния календар на Българската федерация по спортни танци. Те ще се състоят в неделя, 14 юни.

Държавният шампионат по възраст и клас - едно от най-важните състезания в спортните танци, ще започне в 15.00 часа в спортна зала „Олимпиада". Двойки от 40 клуба в страната, ще спорят за медалите в 27 групи - от деца до състезатели над 19 години. Надпреварата е в латиноамерикански и в стандартни танци.

По-рано - от 10.00 часа, ще се проведе турнирът „Изгряващи звезди", а от 12,00 часа - традиционната надпревара за Купа "Ротари клуб - Каварна" 2015, която е за всички възрастови групи и класове. И двете прояви са под патронажа на кмета Цонко Цонев. Организатори са Община Каварна, Спортен клуб по танци „Флорета" и Ротари клуб в града, както и Българска федерация по спортни танци.

Каварна става център на спортните танци в неделя
netinfo

На подиума в Каварна ще се качат танцовите двойки, представители на домакините - Борис Милев и Преслава Балчева. Те представиха България на Световното първенство по спортни танци в Молдова през април. Ще се изявят и детските танцови двойки с деца до 9 годишна възраст - Богдан Захаров и Елиза Тодорова, до 11 години - Мария-Елени Тсалис и Василис Тсалил, и Деан Василев и Ивона Рашкова.

Каварна става център на спортните танци в неделя
netinfo