Канят на бизнес среща по новата ОП Иновации и конкурентноспособност
Канят на бизнес среща по новата ОП Иновации и конкурентноспособност / Дарик Добрич

В Добрич ще се проведе информационна среща по новата Оперативна програма ''Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020, съобщават от Областния информационен център, които са организатор на форума, съвместно с Община Добрич. На срещата ще присъства експерт от Главна дирекция ''Европейски фондове за конкурентоспособност'' - управляващ орган на програмата. Форумът започва в 10.00 ч. на 1 юни в базата на "Господинови Строймаркет" в индустриална зона на ул."Ангел Стоянов" 2.

От Областен информационен център - Добрич ще представят Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020, а от Главна дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" ще запознаят бизнеса с процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подобряване на производствения капацитет в малки и средни предприятия".

Присъстващите ще имат възможността да задават конкретни въпроси по процеса на кандидатстване, добавят от ОИЦ.

Същия ден, в 12.00 ч., ще бъде открита тържествено обновената детска площадка зад бившето кино "Родина". Тя вече ще носи името "Дар". В нея от фирма "Господинови Строймаркет" са вложили 13 000 лева за нови съоръжения - къщичка с пързалка, въжен мост, кула, стена за катерене, люлки и клатушки. Откриването на площадката започва още в 11.00 ч. с много игри, подаръци и забавления за децата.