Извозват 9 болни на хемодиализа
Извозват 9 болни на хемодиализа / netinfo

9 болни на хемодиализа ще бъдат извозени до добричката болница днес, съобщи зам.-областният управител д-р Катя Ганова. Създадена е необходимата организация за това.

8 от болните подлежат на хемодиализа днес, а единият - в петък. Всички обаче ще бъдат приети в областната лечебница още днес, обясни Ганова.  

Те, заедно с приетите вчера 13 болни на хемодиализа, ще останат в добричката болница до нормализиране на обстановката в региона. В здравното заведение са осигурени условия за тяхното настаняване.

Валежите в Добричка област спряха, утихна и вятърът. Приоритет пред областния Щаб за координация сега е отварянето на все повече пътища, за да се осигури снабдяване на населението с продукти, за евентуално оказване на медицинска помощ, както и за екипите на Е.ОН и ВиК. Четири села в община Шабла са без ток, без вода са две села в община Каварна и части от града. Снежна покривка в областта е 50-60 см.

И днес остават затворени 51 учебни заведения в 7 общини. Нормални са учебните занятия в Добрич и в помощните училища в Кранево и Каварна. По-късно днес ще стане известно дали принудителната ваканция в затворените училища ще продължи.