/ Община Силистра
Две речни гари ще бъдат изградени на брега на река Дунав в Кълъраш и Силистра и ще бъдат закупени две пътнически корабчета чрез реализацията на трансграничен проект, финансиран с евросредства. Целта му е да подобри плавателността по реката в региона в безопасни условия.

Проектът е част от голям план за развитието на инфраструктурата и туризма в района на Кълъраш. Той ще осигури подобрен плавателен воден път, свързващ Кълъраш и Силистра и подобрена инфраструктура от двете страни на река Дунав, за да се поддържа плавателността и по второстепенния ръкав на реката през сезоните, когато водата спада под обичайното ниво.

В последните дни на 2018 година в Кълъраш се състоя среща по проекта с Василе Илюита, председател на Окръжен съвет Кълъраш, д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра и Козмин Тудон, представител на Община Кълъраш.

Предстои да бъде подписан договор за безвъзмездна финансова помощ. Проектът ще се изпълнява в партньорство между трите институции. Общата стойност на проекта е в размер на 5 946 041 евро, като за Община Силистра са 1 959 999 евро при съфинансиране 2% в размер на 39 999 евро.