Иван Мандев остава директор на добричкия театър
Иван Мандев остава директор на добричкия театър / Дарик Добрич

Иван Мандев спечели конкурса за директор на Драматичен театър „Йордан Йовков”, който се проведе в Министерството на културата. За поста е имало още един кандидат, който е отпаднал на първия етап - при разглеждането на представените документи и концепции.

Иван Мандев е начело на културния институт от 2009 година и сега печели втори 4-годишен мандат. За Дарик той сподели, че през изтеклия период добричкият театър е излязъл от анонимност. Създадени са над 20 запомнящи се постановки, направен е модерен билетен център и сайт. Над 800 000 лева собствени средства са вложени в ремонт на базата. Изцяло обновена е камерната зала с прилежащите й фоайета, санитарни възли и гардероб. Залата е с нова отоплителна система и климатизация, с модерно техническо оборудване. Ремонтирани са още гримьорните, санитарните възли към голяма зала, фоайетата, част от покривната конструция.

Сред първите ми задачи в новия управленски мандат ще бъде реализацията на проекта за отопление на голямата зала на театъра, посочи Мандев. За финансирането му ще се кандидатства по европейски програми.

На 12 юни с премиерата на „Албена” добричкият театър отбеляза 85-ата си годишнина. Намерението е постановката да остане дълги години в репертоара на театъра. В програмата си трупата ще заложи на още български заглавия.

Иван Мандев остава директор на добричкия театър
netinfo