Милена Тодорова
Милена Тодорова / личен архив
Спортната и житейска съдба на добричлийката Милена Тодорова е разказана в книгата  „Духът е воля“, част от поредицата  „Личностна енциклопедия“  на авторката Радка Димитрова. Творбата е събрала  88 истории за хора със специални потребности.



Милена Тодорова е състезателка по спортна стрелба, участничка в Параолимпиадата в Рио през 2016 година. Тя спечели първата квота за България по спортна стрелба за хора със специфични потребности в цялата история на Параолимпийските игри. Милена доби право да участва и в игрите в Токио догодина.

Милена Тодорова взе квота за Токио `2020!
 
Радка Димитрова е редактор в Академично издателство „Талант“ на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР) в Пловдив.  „Духът е воля“ ще бъде официално представена на 26 септември 2019 г. в учебното заведение.
 
„Всички герои в книгата са подложени на някакво Божие изпитание. Но те не хленчат. Защото духът рисува и с лявата ръка, както Златю Бояджиев. Те се въоръжават с желязна воля, извисяват духа си над изпитанието и там високо достигат своето щастие“, казва издателят и президент на ВУАРР проф. Димитър Димитров.