Искат метален детектор на входа на Съдебната палата
Искат метален детектор на входа на Съдебната палата / netinfo

На входа на Съдебната палата да се постави метал-детекторна рамка - това е поискал от Министерството на правосъдието председателят на Добричкия окръжен съд Енчо Енчев. Инсталирането на такава охранителна система ще допринесе за по-бързата и ефикасна проверка на гражданите при влизане в палатата.

Цената на една метал-детекторна рамка е около 1800 евро, съобщи магистратът.  6-те апелативни съдилища в България имат такива устройства.

По около 400 души средно на ден влизат и излизат от палатата. Има дни, в които човекопотокът надхвърля 1000 души, каза началникът на сектор "Областно звено за охрана на съдебната власт" Стоян Стоянов. Той също е направил постъпки пред Главна дирекция "Охрана" към правосъдното ведомство за осигуряване на метален детектор, който ще улесни и подобри работата на служителите от охраната.

В палатата да бъде изграден и сейф, искат още магистратите. В клетките ще се прибират вещи на граждани, които са забранени за внасяне в сградата и залите на съда.

До края на месец април ще бъде доставена озвучителната техника за пет от съдебните зали, съобщи още Енчо Енчев. Оборудването бе осигурено по проект на Американската агенция за международно развитие.