/ iStock/Getty Images
Областен информационен център-Добрич ще се включи в информационното изложение на представителството на Европейска комисия в България с изнесена приемна и информационен щанд, съобщават оттам.

Канят на форум, посветен на взаимодействието между бизнес и образование

Събитието е на 26 юли (петък) 2019 г., от 17:00 часа на пл. Свобода в Добрич. На него експертите от центъра ще информират и консултират заинтересованите граждани за актуалните възможности за финансиране на проекти по Оперативните програми, Програма за развитие на селските райони и Програма за морско дело и рибарство през 2019 г.

На информационния щанд на Представителството на Европейската комисия в България, гражданите ще се информират за трите кампании на ЕК (#investEU, EU&ME, EUProtects), европейските политики и дейностите на Европейския съюз.

За допълнителна информация ще бъдат осигурени материали по различни теми. Ще се проведат и редица интерактивни игри, които ще изпитат познанията на посетителите за Европа. За отличилите се са подготвени много награди.

ОИЦ-Добрич организира конкурс за млади предприемачи

Шатрата ще бъде отворена от 17:00 до 21:00 час
а. Посетителите ще могат да получат отговор на интересуващи ги въпроси, да дискутират и да се сдобият с информационни материали за възможностите и правата, които имат като европейски граждани.

Представителството на Европейската комисия в България в партньорство с Enterprise Europe Network - Добрич и със съдействието на Областен информационен център – Добрич канят предприемачи, публични предприятия и общини да участват в индивидуални консултации, посветени на възможностите за европейско финансиране по програма на Европейския съюз. Личните срещи ще се проведат от 16:00 до 20:00 часа, в залата на Търговско-промишлена палата-Добрич.

Представят услуги за заетост и трудова мобилност по трансграничен проект между Добрич и Констанца

Сред дискутираните теми ще бъдат възможността за кандидатстване, както и условията за финансиране на предприятия. Заинтересованите страни ще имат възможността да се срещнат с експерти по европейско финансиране и да получат лична консултация за най-подходящата програма на ЕС, с която могат да развият идеите и бизнеса си.

В събитието  ще вземат участие представители на Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и финансовите посредници по програмите като Фонд мениджър на финансови инструменти в България.

С цел по-добра организация на консултациите е необходима регистрация на линк: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/investEUDobrich