студенти
студенти / ВУМ-Добрич
Студенти от Индия, участвали в Летен университет на ВУМ ще получат сертификатите си за успешно завършване на официална церемония, съобщиха от висшето училище.

Те ще бъдат наградени от ректора на ВУМ доц. д-р Тодор Радев и д-р Сарика Сривастава от Технически университет на Гуджарат от 11.00 часа във фоайето на училището.

Индийски студенти организират йога демонстрация във ВУМ

След края на официалната част, облечени в традиционни носии, студентите ще демонстрират традиционни индийски танци. Деца от лятната занималня на Гимназия „Райко Цончев“ – „Патиланско Царство“ ще поздравят завършващите с български фолклорен танц.

Общо 47 студенти магистърско ниво в Техническия университет от западния индийски регион ще получат сертификати за успешно завършване на обучение в лятната бизнес програма на ВУМ с предмети Международен бизнес и Стратегически мениджмънт.

ВУМ открива летен университет в Добрич със студенти от 11 държави

Обучението продължи около един месец. От ВУМ уточняват, че вече десета година обучават студенти от различни краища на света в т. нар. магистратура на магистратурите МВА – (Магистър бизнес администрация).

По време на обучението си, студентите са имали възможност да посетят някои от най-големите компании в Североизточна България, да се запознаят в подробности с мениджмънта на организациите, планирането и пазарите, на които работят, информират още от ВУМ.  Младежите са пътували из България и съседна Румъния, за да се запознаят със забележителности, бит, култура и традиции.