"Ритмите на века"
"Ритмите на века" / netinfo
Художествен ансамбъл „Ритмите на века“ от Санкт Петербург гостува днес в Областната  администрация и в библиотеката в Добрич. Съставът идва за трета поред година на лагер в курортното селище Кранево. Областният управител Красимир Кирилов разказа на гостите за отличителните черти на област Добрич. Всички получиха сувенирни подаръци. Пред екипа на Областна администрация гостите представиха кратки филмчета, разказващи за историята на ансамбъла и неговите постижения.  Художественият ръководител на трупата Олеся Купцова благодари за гостоприемството.

Младите танцьори бяха и в библиотеката.

Изпълнителското майсторство на талантливите участнички въодушеви публиката. По време на срещата на децата бе представено кратко видео с емблематични изпълнения на състава, който взема активно участие в културния живот на Санкт Петербург. „Ритмите на века” участва в множество руски и международни конкурси и фестивали, от където има и престижни отличия. С творчеството и майсторството на младите изпълнители са се запознали вече зрители във Франция, Гърция, Германия, Чехия, Полша, Казахстан, Финландия, България  и други страни.

След поднесен пъстър букет от  танцови композиции гостите запознаха децата от клуба с различните музикални инструменти, които използват в своите танци. Освен инструментите, те показаха и различни елементи от руските танците, а новите им български приятели представиха стъпки от българския народен танц - ръченица.

Директорът на библиотеката Невяна Христова поднесе подаръци на участниците, символичен спомен от библиотеката с пожелание за нови срещи в Добрич.