ГЕРБ -Добрич застава зад Румен Иванов
ГЕРБ -Добрич застава зад Румен Иванов / Дарик Добрич

Общинското ръководство на ГЕРБ в Добрич излезе с декларация в отговор на отправените обвинения от лидера на РЗС Яне Янев и бившия член на партията Кирил Костов, който вече е областен координатор  на РЗС.

В декларацията се заявява пълна подкрепа и доверие към Румен Иванов като народен представител и областен координатор на партията. Заставаме зад всички негови действия, защото са прозрачни и продиктувани единствено и само от обществения интерес на Добрич, устава на партията и решенията на общинската организация, се посочва в декларацията.

Категорично осъждаме всички опити, освен областният координатор Румен Иванов, да бъдат дискредитирани и областният управител, председателят на Общинския съвет, общинският ръководител на партията и добрички общински съветници от групата на ГЕРБ, се казва още в изявлението.

„Определяме всички твърдения, отправени от Кирил Костов, като неверни и напълно безпочвени спекулации за работата в общинската организация на ПП ГЕРБ – Добрич.
В подкрепа на тази наша позиция е и фактът, че Кирил Костов постоянно настояваше за политически назначения и неведнъж се самопредлагаше за различни постове. При всеки отказ Костов предизвикваше проверки по негови сигнали, но всички обвинения бяха отхвърлени от контролните органи. Разкривайки тези обстоятелства, доказваме пред обществеността, че ръководството на  ГЕРБ-Добрич никога не е поставяло на отговорни постове всеки желаещ, само защото е член на партията, без да притежава необходимите качества за това.”, пише в декларацията.

В края на разпространеното изявление се призовава Кирил Костов, ако има факти за нарушения - да ги предостави пред съответните компетентни органи.