Георги Георгиев е спортист на годината в Генерал Тошево
Георги Георгиев е спортист на годината в Генерал Тошево / Дарик Добрич

Георги Георгиев от СК "Цунами", село Спасово, стана спортист на 2010 година в Генерал Тошево. Той е републикански шампион по силов трибой в категория до 100 кг, републикански рекордьор в същата категория, има завоювано звание "Майстор на спорта". Призовете на общината бяха връчени за пореден път на най-изявените спортисти на церемония днес. През тази година класацията предизвика огромен интерес, коментират от кметството, само за седмица в анкетата за спортист на годината на сайта на общината са гласували близо 1200 души. Наградите определи комисия, назначена от кмета.

Волейболистът Красимир Костадинов и баскетболистът Георги Георгиев допълват тройката на победителите. Те са от клубовете "Спортист-99" и "Спортбаскет-ГТ". В десетката влизат още Дяко Дяков - бронзов медалист от финали на държавно първенство за момчета до 12 г. - тенис на маса, Иван Георгиев - областен първенец, първо място на международен турнир в к.к. Албена по шахмат, Станислава Пархова - бронзов медалист по тенис на маса, Денчо Денчев - волейбол, Веселин Георгиев - сребърен медалист по баскетбол, Пламен Стоянов - хокей на трева и единственият футболист в класацията - Владимир Димитров.

За най-добър спoртист за 2010 гласувалите на сайта на община Генерал Тошево определят Дяко Дяков от СКТМ "Спортист -95", Генерал Тошево.