Футболна академия ще се провежда в Международния колеж
Футболна академия ще се провежда в Международния колеж / ВУМК

Висше училище Международен колеж (ВУМК) подема инициативата за създаване на „Международна футболна академия" в Добрич, съобщават оттам. Поканен да я ръководи е Брам Шриър - бивш помощник треньор на Антверпен в Белгия и голмайстор на Швейцария.

Сред амбициите са привличане на учащи деца, юноши от младежи от чужбина, както и от различни краища на страната. Школата ще има за цел да обучава футболни таланти, родени преди 2005 година. Според представителите на международната футболна академия и висшето училище, вече има създадени условия за това - ново общежитие, както и допълнителни спортни съоръжения - фитнес, спортна зала. От академията добавят още, че се предвиждат стипендии за обучение за младежи със спортни достижения.

Сертифицираният от УЕФА треньор - Брам Шриър, има треньорски опит в едни от най-известните отбори: Манчестър Юнайтед, Милан, Арсенал и Барселона. Той ще има за помощник доказалият се български треньор с А лиценз Радо Боянов, бивш треньор на футболната школа на „Черно море", за последно работил в ПФК „ Добруджа".

Академията започва набиране на деца още от този футболен сезон, като освен тренировките, бъдещите млади футболисти ще имат възможността да учат английски език и други от програмите и специалностите на ВУМК и ПГТП „Райко Цончев.