Езикова гимназия Гео Милев отбелязва 45 години от основаването си
Езикова гимназия Гео Милев отбелязва 45 години от основаването си / Дарик Добрич

Езикова гимназия „Гео Милев” отбелязва 45 години от създаването си с редица прояви. Гео Милевите празници `2016 започват днес с изложба на ученически рисунки, която ще бъде открита в 16 часа в Художествената галерия. Утре от 18 часа в голямата зала на общината ще се проведе традиционният литературно-творчески конкурс.

Конкурсът за художествен превод и преглед на класическата музика ще се състои на 11 май от 17 часа в Художествената галерия. Абитуриентите от випуск `2016 ще бъдат изпратени тържествено в двора на гимназията на 13 май от 17 часа.

Тържественото събрание по повод патронния празник на учебното заведение ще се проведе в Органовата зала на 14 май от 10 часа. На 16 май в същата зала от 10 часа ще бъдат връчени немските езикови дипломи на 35 абитуриенти.

На 14 май от 19 часа в р-т „България” се организира благотворителен коктейл, със средствата от който ще бъдат подпомогнати участията на ученици от гимназията в национални и международни състезания. Куверти на стойност 25 лв. могат да се закупят от канцеларията на училището.

Стипендията „Йордан Парушев”, учредена от Общинския съвет на Добрич, тази година се поделя между двама ученици от гимназията – Васил Манев и Мутлухан Исаев, съобщи директорът на ЕГ”Гео Милев” Милена Иванова. Васил Манев от 12 Б клас е лауреат на Националната олимпиада по български език. Той е участник и в Националната олимпиада по философия, създател е на Клуб по дебати в училището, има изяви и в състезания по немски език.

Мутлухан Исаев е ученик от 12 В клас, с разностранни интереси  и национални изяви – по физика, немски език, математика, волейбол.

Милена Иванова отличи и други ученици, изявили се през тази учебна година. Томислав Рачев от 12 клас е с отлично представяне на Националната олимпиада по немски език, в лингвистично състезание, в Клуб по дебати на английски език. Полина Станчева от 11 Г клас е финалист в международното състезание по английски език „Хипо” и на 14 и 15 май ще участва в  заключителна проява в Италия.

Гергана Желева и Божидара Цонева от 9 Б клас пък са с отлични изяви в национални състезания и олипмиади по немски език.

Тази година езиковата гимназия има спечелен проект по програма „Еразъм +” за обучение на преподаватели, по който 5  учители ще преминат двуседмичен тренинг във Великобритания.