Скулптурата на Дио, която ще получат EUROPE
Скулптурата на Дио, която ще получат EUROPE / netinfo
Само ден преди концерта си в „Арена Армеец“, стана ясно, че култовите шведи от Europe ще получат специален подарък -  пластика, изобразяваща рок музиканта Рони Джеймс Дио от своя заклета фенка.
 
Пластиката, кoято ще получат Europe, е дело на скулптора Красимир-Кръстев-Ломски, създал първият и единствен паметник на Дио в света. Тя представлява умален вариант на бюста на рок музиканта, чийто монумент се намира в Каварна.
„За мен утрешната среща с групата ще е сбъдната мечта. За първи път на живо, срещнах част от бандата пред статуята на Дио в Каварна, малко преди концерта им. Бяха много впечатлени от нея, затова и подаръкът ми е умалено копие на монумента на този велик рок музикант. Явно и съдбата има пръст, защото склуптурът Карасимир Кръстев Ломски е мой близък приятел и е роден на датата, на която и Джоуи Темпест – 19 –ти август“ - споделя PR-eкспертът и голям почитател на групата Елена Цонева.
 
„Надявам се, че Europe ще запомнят България не само с любовта на почитателите си, но и с този малък подарък от наша страна, с който показваме възхитата си към мощта на рок музиката”, коментира и скулпторът.

Скулпторът Красимир Кръстев - ломски и Елена Цонева
netinfo