Две пътни произшествия през изминалото денонощие
Две пътни произшествия през изминалото денонощие / DarikNews.bg

Две пътно-транспортни произшествия са станали в региона през изминалото денонощие, съобщават от полицията в Добрич. На 27 септември, около 12.50 часа, по пътя Албена - с.Кранево 55-годишният водач на лек автомобил "Опел Вектра", предприемайки маневра, е отнел предимството на 35-годишен велосипедист. При пътния инцидент е пострадал велосипедистът, който е настанен в МБАЛ-Балчик без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно произшествие е станало и с. Ваклино. На място е установено, че 54-годишният водач на лек автомобил " Форд Транзит" поради движение с несъобразена скорост е изгубил управление над автомобила и се е блъснал в електрически бетонен стълб. По автомобила са нанесени материални щети. При извършената проверка за алкохол са отчетени 2,96 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 5.25 часа, също в понеделник, от полицейски автопатрул при Първо РУП е спрян за проверка лек автомобил „Опел Кадет", управляван от 33-годишен водач. При извършената проверка за алкохол техническото средство е отчело 1,59 промила. Образувано е бързо производство. Водачът е задържан за срок от 24 часа.