Добричкият депутат Румен Иванов ще съди Кирил Костов
Добричкият депутат Румен Иванов ще съди Кирил Костов / DarikNews

Депутатът и областен координатор на ГЕРБ - Добрич Румен Иванов се закани по Нова телевизия да съди за клевета вече бившия член на партията Кирил Костов.

В студиото на "Здравей, България" в четвъртък Костов обвини Иванов в укриване на партийни пари и злоупотреба с власт.

В отговор днес Румен Иванов каза, че нито една партия не може да се отърве от хора, които влизат в политиката с прекалени амбиции. По думите му ГЕРБ са обмисляли изключване на Костов.

"Той не харесва сегашния директор на МВР - Добрич, защото желанието му беше самият той да заеме този пост. Принципната позиция на ГЕРБ и министър Цветан Цветанов обаче е да не се възстановяват масово бивши служители на МВР", подчерта областния лидер на ГЕРБ.

По думите му Костов е поставил условия, според които, ако стане шеф на ВиК в града, "няма да плюе по МВР".

Искаме да наложим нов морал в политиката, а не безпринципни назначения, коментира Румен Иванов.

"Иванов откровено лъже, защото тези постове той ми ги предлага, не съм ги искал аз и имам свидетели". Това каза в отговор Кирил Костов. Той смята да внесе в антикорупционната комисия сигнал за проверка на имотното състояние на Румен Иванов.

"Това са пак празни обвинения, хвърлени в пространството. Всяка година си декларирам имотното състояние и нямам никакви притеснения за това. Почти нямам какво да пиша в декларацията си", отвърна Румен Иванов.

Ден по-рано Кирил Костов обяви по Нова телевизия: "Създател на ГЕРБ съм, участвал съм в създаването на ГЕРБ  в Добрич, работил съм съвсем чистосърдечно, но в един момент всичко се опорочи. Това стана след парламентарните избори", каза в "Здравей, България" Кирил Костов, бивш член на общинското ръководство на ГЕРБ - Добрич.

Той сряза партийната си карта и премина в редиците на РЗС.

Костов обвини областния лидер на ГЕРБ Румен Иванов в укриване на пари и злоупотреба с власт.

Иванов и още 4-5 човека около него завзеха властта. За тези неща съм сигнализирал централното ръководство. Имаше кадрови назначения на областния директор на полицията, обясни бившият член на ГЕРБ.

"Във времето, докато съм бил служител на МВР и след това, съм получавал сигнали за въпросния човек, че е имал контакти с криминално проявени. Беше извършена проверка, която обаче беше опорочена. Цялата държавна машина беше съсредоточена в това да ме смаже", коментира Костов.

По думите му след като видял, че всичко в Добрич се манипулира, поискал да обясни това на Борисов и Цветанов, но те не го поканили на среща.

Като мотив за напускането си Костов изтъкна и финансирането на партията, което според него е напълно непрозрачно.

"Хора, които дават на ГЕРБ, ги няма отразени в списъците на дарителите. Директно обвинявам Румен Иванов. Получавал е пари от дупнишки бизнесмен, но не ги е отбелязал", каза Кирил Костов.