Директорът на музея: БСП си прави пиар на гърба на културна институция
Директорът на музея: БСП си прави пиар на гърба на културна институция / Дарик Добрич

Директорът на Регионалния исторически музей в Добрич Костадин Костадинов изпрати до медиите отворено писмо с отговор на съобщението на Младежката организация на БСП, разпространено вчера. От партията заявиха, че искат да ремонтират родната къща на актрисата Адриана Будевска, която е в окаяно състояние, но не са получили подкрепа от музея, откъдето стопанисват сградата.

Директорът контрира, че когато е бил потърсен от младежите в БСП през април 2014 г., "точно преди европейските избори", е оказал пълно съдействие, като ги е посъветвал да се обърнат към Община Добрич и Министерството на културата. "От тяхна страна получих уверение, че когато съгласуват действията си, ще ме потърсят, за да започнем ремонта и още чакам", казва Костадинов. Той припомня, че тогава БСП управляваше държавата и не е имало пречка РИМ - Добрич да получи допълнителна субсидия от МК и да ремонтира музея. Това обаче не се е случило. Не е имало и предложение от страна на групата на БСП в Общински съвет Добрич в бюджета на общината да залегне сума за ремонта на сградата.

Освен това Костадинов пише, че "ако от БСП бяха дарили на музея средствата, с които евентуално са смятали да ремонтират къщата на Будевска, досега ръководството щеше да е приключило с този проблем."

В писмото се посочва още, че за последните 6 месеца директорът е писал два пъти до общинското ръководство с молба за съдействие по казуса Будевска, защото РИМ - Добрич не разполага със средства за ремонт. Докато чакат отговор, екипът на музея подготвят собствен проект и се очаква най-късно до края на 2016 г. къщата да бъде ремонтирана.

Писмото завършва с думите: "Крайният извод, който се налага е, че една политическа партия си позволява да прави нечистоплътен пиар на гърба на една обществена, културна институция, което не ú прави чест".

Директорът на музея: БСП си прави пиар на гърба на културна институция
netinfo