Дежурният кабинет към ДКЦ-1 вече има линейка
Дежурният кабинет към ДКЦ-1 вече има линейка / Дарик Добрич

Диагностично-консултативен център /ДКЦ/ - 1 в Добрич получи дарение линейка. Специализираният автомобил ще се използва за нуждите на Дежурния кабинет за неотложна медицинска помощ, който функционира в здравното заведение от февруари миналата година. До момента оттам да преминали около 5 000 души. Посетителите са по 30-50 на денонощие.

В кабинета се приемат пациенти от 20.00 до 8.00 часа в работните и денонощно през почивните дни. В него работят интернист, педиатър и медицинска сестра, има и манипулационна. Безплатно се преглеждат тези, чиито общопрактикуващи лекари са сключили договор с ДКЦ-1. Останалите - пациенти на други лекари и здравно неосигурени, заплащат посещенията си.

Линейката, която ще обслужва занапред дежурния кабинет е марка "Опел" и разполага с оборудване за предоставяне на спешна медицинска помощ по европейските изисквания. Дарена е от фирма "Глобул".

Тя ще предлага специализиран медицински транспорт за превоз на тежко болни и трудно подвижни пациенти от дома им до лечебно заведение в Добрич, Варна или София. Ще се извършват и услуги по домовете - прегледи, инжекции, вливания, рехабилитация, вземане на кръв, смяна на превръзки. За връзка се предоставят телефони 601 333 и 0877 602 333.