Детелина Николова заседава с УС на НСОРБ
Детелина Николова заседава с УС на НСОРБ / Община Добрич

Кметът на Добрич Детелина Николова ще участва в заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините, което ще се проведе във Велико Търново.

Съветът ще разгледа предложения за приоритети по Оперативните програми „Околна среда” и „Регионално развитие” за периода 2014 – 2020 г. Председателят на УС Гинка Чавдарова ще докладва за силни и слаби страни в работата на УС и ще предложи дата за провеждане на Общо събрание. Ще бъдат представени и дейности на НСОРБ за подкрепа на общините по подготовка на общинските бюджети за 2013 г., както и отчет за дейността на досегашните и определяне на нови представители в Управителния съвет на проект „Красива България”.

Кметовете ще разгледат още актуални въпроси и важни срещи на представители на Националното сдружение на комитетите по наблюдение на Оперативните програми „Околна среда”, „Регионално развитие” и “Техническа помощ”. Изпълнителният директор на сдружението Гинка Чавдарова ще докладва и за учредяване на фондация „Глобални библиотеки, България”.