"Чудната градина" вдигна втората си оранжерия
"Чудната градина" вдигна втората си оранжерия
Социалното предприятие „Чудната градина“ вдигна втората си оранжерия. Оттам припомнят, че първата бе направена през ноември м.г. по спечелен проект за най-добър бизнес план.

Втората оранжерия е направена само със собствените сили на членуващите в предприятието. „Чудната градина“ ще има общо 4 оранжерии.



Откриха оранжерията в Чудната градина на Добрич

„Горди сме, че както и изключително скъпия и красив холандски разсад за цветя, така и втората оранжерия заплащаме със собствени средства. Третата ни се предоставя на изплащане с любезното съгласие на господин Хюсеин Чакъров от „Нокси“ ЕООД. Нея ще я изплатим с парите от бъдещата продадена продукция“, споделят от предприятието. Оттам се надяват четвъртата оранжерия да бъде факт през есента.

Хората с интелектуални затруднения в предприятието имат за продажба лук, чесън и разсад за цветя.

„Чудната градина“ има нужда от малък, рециклиран трактор с фадромно устройство и прикачен инвентар - фреза, плуг и култиватор. Прогнозната сума, която е необходима, е около 10 000 лв. До момента има събрани над 1 700 лв. Всеки желаещ да дари средства може да направи това чрез кампанията "България дарява" и сайта й  bulgariadariava.bg, за каузата „Тракторче за Чудната градина“.


Чудната градина втора оранжерия