Българска организация бе представена в Съвета на Федерациите на Русия
Българска организация бе представена в Съвета на Федерациите на Русия / festival-bg.com

Управителят на Международната фестивална програма „Приятели на България” Цветан Иванов участва в  разширено заседание на Комисията по въпросите на младежта и туризма към Съвета на Федерациите на Русия, провело се в Москва, съобщиха от организацията. „Приятели на България” е сред организаторите на многобройни фестивали и конкурси със седалище Албена.

На заседанието в Москва е била направена презантация на дейността на българската културна организация. Във форума са взели участие и представители на държавните институции на Кировска област, които са споделили опит в развитието на регионални системи за подкрепа на талантливи, надарени деца.

Председателят на комисията Владимир Жидких е заявил желанието на руската страна много деца от различни краища на Русия да участват в международния фестивал "Приятели на България".

Цветан Иванов получи отличие от Председателя на Съвета на Федерациите на ФС на Руската федерация за голям принос в развитието на международните културни връзки между Русия и България, както и на сътрудничеството между детски творчески колективи на двете страни, информират още от българското сдружение.