Стопаните подозират 84-годишната си съседка, която заварили с метална пръчка в ръка до мъртвите кучета
Брутално убийство на 5 едномесечни кученца шокира добричкото село Чернооково.

Животните са били убити на 12 април в двора на техните стопани. Те подозират възрастната си съседка. Полиция и прокуратура вече работят по случая, предава NOVA.

Всичко се е случило в двора на Мария Борисова. Твърди, че заварила възрастната си съседка с метална пръчка в ръка до мъртвите си едномесечните кучета.

Мъж преби кучето си на улица в Пловдив, ученици спасиха животното

„Влязла е в двора ми, без аз да знам. Лъже, че ме е извикала, което също не е вярно. Влязла и с арматура убива кученцата. Бяха шест, пет е убила, едно оцеля”, казва Мария.

След случилото се тя подава сигнал в полицията. „Полицията същата вечер беше тук и вземаха кученцата. Оттам нататък вече не знам”, казва Мария. Съседката е 84-годишната Пенка Василева.

Тя отрича да е убила животните. „Не съм ги убила аз. Те зяпаха гладни и почти умряха от глад”, казва Пенка Василева. „С една пръчица колкото пръста ми, може ли да се убие? Аз само шибнах малко и толкова беше.

Не отидох да ги убивам”, казва Пенка Василева. „Аз майката исках да ударя, да се наплаши, ама нямаше я майката. Защото ми изяде кокошката”, казва възрастната жена.

От Областната дирекция на МВР в Добрич съобщиха , че вече е образувано досъдебно производство. Назначена е ветеринарномедицинска експертиза, а прокуратурата вече е уведомена за случая. А стопанката на убитите кучета настоява за справедливост.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня 
nova.bg