Братоубиец получи 8 години затвор
Братоубиец получи 8 години затвор / netinfo
56-годишният Исмет Яшаров от балчишкото село Дъбрава да излежи наказание от 8 години при първоначален общ затворнически режим за убийството на брат си, постанови днес Добричкият окръжен съд. Подсъдимият бе признат за виновен, че умишлено е умъртвил 51-годишния си брат Мустан Ибрям. По молба на Исмет Яшаров делото се гледа като съкратено съдебно производство.

Във фаталния 14 февруари 2008 година двамата братя празнували Трифон Зарезан в различни компании и употребили алкохол. Вечерта, след като се прибрали у дома си, се спречкали. Исмет Яшаров взел една цепеница и започнал да нанася силни удари по главата и тялото на брат си, който бил легнал. Пострадалият изпаднал в безсъзнание и малко след това починал. Подсъдимият направил опит да прикрие следите от деянието си, като почистил кръвта по пода на стаята и около починалия му брат и пъхнал под леглото възглавницата, на която лежал мъртвия. След това съобщил на съседите си и на кметицата на селото, че брат му е починал. Обяснил, че Мустан паднал от стълба и си ударил главата.

Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич поиска за Исмет Яшаров ефективно наказание от 9 години и 11 месеца.

В последната си дума подсъдимия заяви, че съжалява за стореното и моли за по-малко наказание. Той е женен, има три деца, завършил е основно образование и не работи. Има чисто съдебно минало.

Присъдата на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвана в срок от 15 дни пред Варненския апелативен съд.