Боксьорът Христо Фурнигов остава в ареста
Боксьорът Христо Фурнигов остава в ареста / netinfo

Известният в близкото минало боксьор Христо Фурнигов остава с мярка "задържане под стража", с решение на Добричкия окръжен съд. 43-годишният мъж е разследван по обвинение за разпространение на наркотици. Той е бил спрян на 30 октомври м.г. за проверка на автомобила на изхода от Добрич в посока Варна. Полицаите са открили под седалката му найлонов плик с марихуана и амфетамин. Окръжният съд му постанови най-тежката мярка за неотклонение на 3 ноември 2009-та.

Адвокатът на Фурнигов пледира днес, че няма доказателства, че боксьорът е автор на деянието. Нямало и опасност да се укрие, защото срещу него няма други досъдебни производства. Защитникът изтъкна, че той е известен спортист, представлявал страната ни на международни състезания в близкото минало, както и че полага грижи за семейството си.

Добричкият окръжен съд прецени, че обясненията на свидетели и изготвената експертиза на дрогата, показват, че Фурнигов е извършил деянието, за което е привлечен да отговаря. Справка от МВР показва, че срещу него има друго висящо досъдебно производство. Престъплението е с висока обществена опасност. Налице са данни за системност и участие на задържания в разпространението на наркотици. Той е завършил висше образование, женен е, има деца, не работи.

Определението на Добричкия окръжен съд подлежи на обжалване и протест пред Варненския апелативен съд.