Безплатни прегледи за пенсионери стартират в Добричка област
Безплатни прегледи за пенсионери стартират в Добричка област / Дарик Нюз - архив

Безплатни медицински прегледи за пенсионерите в Добричка област предлага хирургът и онколог д-р Илиян Братованов. Благородната идея хрумнала на лекаря след призива на националния омбудсман Мая Манолова да подкрепим финансово нуждаещите се възрастни хора преди големия християнски празник Великден и да участваме в кампанията „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо”.

Не мога да дам пари на пенсинеорите, но мога да им дам по един безплатен преглед. Правя това от сърце и с чиста съвест” – сподели пред  Дарик д-р Братованов. Той обясни, че медицинските прегледи ще включват ехографии на щитовидна жлеза, коремни органи, на гърдите при жените и на простатната жлеза при мъжете.

Прегледите ще се осъществяват без предварително записване по следния график за отделните общини в областта:

В Добрич до 15 май – всеки понеделник от 09.00 до 12.00 часа, във вторник от 14.00 до 18.00 часа и в петък от 09.00 до 12.00 часа – в кабинета на д-р Братованов в сградата на ТПК „Мир”. За пенсионерите от Добрич ще бъдат предоставени по преценка на лекаря и безплатни изследвания на холестерол в медицинска лаборатория "Рамос".

В Каварна – на 13 април от 09.00 часа в кабинета на д-р Евгени Чобанов.

В Тервел – на 17 април от 09.00 часа в кабинета на д-р Вълов.

В Ген.Тошево - на 18 април от 13.30 часа в кабинета на д-р Здравко Иванов.

В Крушари - на 9 май от 13.30 часа в кабинета на д-р Веселинова.

В Шабла - на 12 май от 09.00 часа в кабинета на д-р Стоева.

В Балчик  - на 13 май от 13.00 часа и на 14 май от 09.00 до 13.00 часа в медицинския център на ул."Борис Янев" 13 в кабинета на д-р Златев. За всички пенсионери в Балчик ще бъдат предложени и безплатни изследвания на кръвна захар и холестерол в лаборатория "Рамос".