/ netinfo
Областният съвет на БЧК-Добрич започва Операция “Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти 2017-2019”. Помощите, които се раздават са осигурени от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. При този транш те включват 16 продукта на обща стойност 53.10 лева.

БЧК-Добрич подпомага студент в Софийския университет

Пакетите тежат по 24 кг, информират от БЧК. В тях се съдържат ориз, спагети, зрял фасул, леща, захар, олио и консерви - зелен фасул, лютеница, грах, гювеч, говеждо, пиле фрикасе, конфитюр и херинга.

Да получават помощите имат право: лица на социално подпомагане; майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година; получили еднократна помощ за ученици в първи клас; хора с трайни увреждания, които имат ниски лични доходи и получават месечна добавка за социална интеграция; лица и семейства, които получават месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане; получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства; инцидентно пострадали от бедствия и аварии.

БЧК-Добрич връчи стипендии на двама студенти от областта

Хранителните продукти се предоставят лично срещу лична карта или на упълномощен човек, който притежава пълномощно и своята и на правоимащия лична карта.

Раздаването на хранителните пакети ще продължи по график до 28 февруари. То започва днес в общините Добрич и Балчик. В областния град има три пункта – ДКЦ-2 и на ул. „Бачо Киро“ 5А. В Балчик пунктът е на ул. „Варненска“ 2.  В община Добричка ще се раздават продукти по селата от 11 януари, в Шабла – от 14 януари, в Тервел – от 17-и, в Крушари – от 23-и, в Каварна от 28-и, а в Генерал Тошево от 1 февруари.