Авторът на въоръжения грабеж в Добрич е осъждан 8 пъти
Авторът на въоръжения грабеж в Добрич е осъждан 8 пъти / Дарик Добрич

31-годишният Вехби Ахм. Ал. остава в ареста, реши Окръжен съд - Добрич. Той е привлечен да отговаря за грабеж на дамска чанта, извършен на 3 януари т.г.. Чантата той отне от продавачка в хранителен магазин по ул."Кирил и Методий" в Добрич, след като я заплаши с огнестрелно оръжие. В нея е имало лична карта, шофьорска книжка, контролен талон, портфейл с 20 лева, дебитна карта, монета с номинал 100 лева с лика на цар Борис и дамски принадлежности.

Мъжът е извършил престъплението в срока на предсрочното му условно освобождаване от Затвора Белене, където е излежавал наказание от 2 години лишаване от свобода по две присъди на Районен съд - Добрич.

Мярката за неотклонение му е наложена на 6 януари т.г. от Районен съд - Добрич, след което той я е обжалвал пред Окръжния съд, съобщават от институцията. Адвокатът му пледира, че не били събрани доказателства, че той е автор на престъплението, а Вехби Ал. твърди, че въпросния ден не е напускал дома си. Трябвало и да се грижи за близките си.

Представителят на Окръжна прокуратура - Добрич посочва, че Вехби Ал. е осъждан досега 8 пъти за тежки умишлени престъпления против собствеността, като във всяко наказателно производство заявявал, че не е извършил престъплението. Прокурорът подкрепя извода на Районен съд - Добрич, че мъжът показва упорита престъпна воля и висока степен на обществена опасност.

Той има постоянен адрес и няма опасност да се укрие, посочват от съда и добавят, че ще продължи да дава обяснения в разследването. Вехби Ал. има основно образование, не е семеен, безработен е. Част от наложените му досега наказания е изтърпял ефективно.