/ Младежки център
Абитуриентите от Студио за поп-рок певци „Сарандев“ канят всички любители на поп музиката на концерта „Хвръкнала е птичка“, който ще се състои на 7 март от 18:30 ч. в концертната зала на Младежки център. Участниците са 10 на брой, повечето от които с дългогодишен опит на концертния подиум и с много успехи зад гърба си. Това са: Стефани Маринова, Антония Петрова, Елеонора Иванова, Габриела Назърова, Дамяна Димова, Александрина Карадалиева, Цветелина Владева, Василена Иванова, Ростислав Костов и Грета Георгиева.

Студио „Сарандев“ сътвори втора авторска коледна песен

Талантливите младежи подготвят за добричката публика интересна програма, включваща любими български поп песни и актуални чужди хитове. Ще прозвучат не само индивидуални, но и много ансамблови изпълнения. За първи път ще бъде представена и нова авторска песен - продукт на Музикална работилница „12“, със заглавие „Нашата песен“. Работилницата бе сформирана в началото на този творчески сезон от дванадесетокланиците на Студио „Сарандев“ с идея да реализират свои творчески проекти.

Един такъв проект е и предстоящият концерт, изцяло иницииран от тях. Младите поп изпълнители избраха името „Хвръкнала е птичка“, не само защото им предстои да отлетят от родното място, но и защото в концертната програма има още един акцент - представянето на народната песен „Хвръкнала е птичка“ в тригласна обработка на Петър Крумов и с нов аранжимент. Вече е факт и студиен запис на тази песен.

Порасналите певци на Студио „Сарандев“ са подготвили много изненади и очакват своята публика на 7 март. Билетите са на цена 1 лев с предварителна продажба на касата на Младежки център.