8 години затвор за мъж, изнасилил тъща си
8 години затвор за мъж, изнасилил тъща си / netinfo

8 години затвор при първоначален строг режим получи 49-годишният Пейчо Пейчев от Генерал Тошево. Добричкият окръжен съд го призна за виновен в изнасилването на 83-годишна жена, която е негова тъща. Престъплението е извършено на 6 септември 2008 г. и след него жертвата се е самоубила. Пейчев ще заплати обезщетение от по 30 000 лева на двете наследнички на пострадалата, тоест на жена си и балдъзата си.

Според повдигнатото обвинение, на 6 септември 2008-ма, Пейчев, в отсъствието на жена си, е влязъл при тъща си, да й даде обяд. Възрастната жена била във влошено здраве и трудно се придвижвала. Пейчев я съборил на леглото и я изнасилил, въпреки че тя успяла да го удари с ръка по устата и викала. След като напуснал стаята й, жената се заключила и погълнала 30 хапчета. По телефона споделила пред дъщеря си, че не може да преживее срама. Била е отведена с линейка в добричката болница, където починала от отравяне с лекарствени препарати.

Делото се гледа като „съкратено съдебно следствие”. Обвиняемият се признава за виновен. В обясненията си той каза, че не е нормално това, което е направил, но отрече да е бил пиян. Твърди, че е бил повлиян от медикамент, който съпругата му давала тайно, защото от години злоупотребявал с алкохол. Пейчо Пейчев е завършил средно образование, работи като дърводелец, не е осъждан.

Присъдата на Добричкия окръжен съд може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.