60 000 лева събра клуб Майчина грижа на благотворителния си бал
60 000 лева събра клуб Майчина грижа на благотворителния си бал / Дарик Добрич

60 000 лева бяха събрани на традиционния благотворителен бал на дамски клуб „Майчина грижа”, който се проведе за 17-и пореден път. Средствата са предназначени за талантливи социално слаби деца, а събитието бе посветено на Деня на християнското семейство.

По време на бала се проведе благотворителен търг, както и томбола с големи печалби и изненади. Сред най-интересните предмети на търга бяха часовник, предоставен от президента Росен Плевнелиев, фланелка с автограф на българската тенис звезда Григор Димитров, снимка и писалка от Бойко Борисов, картина на художника Румен Рачев, дарена от евродепутата Антония Първанова, картичка с автограф на певицата Доро, предоставена от кмета на Каварна Цонко Цонев, фолклорна носия от Нешка Робева, икони и картини.

В началото на бала бе прочетено приветствие на президента Плевнелиев до клуб "Майчина грижа". Цонко Цонев пък бе отличен със специалния приз на дамите от клуба, защото за 11-и път дарява предмети за търга. Водещ на церемонията бе Влади Вългала, а за доброто настроение на присъстващите в ресторанта на х-л "България" се погрижиха млади таланти от Добрич, както и популярните Сентиментъл суингърс. Събитието бе заснето от белгийски снимачен екип.

Клуб "Майчина грижа", в който членуват 30 дами, предлага помощ на деца с един родител или сираци, които имат заложби в областта на изкуствата и спорта, под формата на стипендии. Те се разпределят в рамките на 7 месеца - по 100 лева месечно за деца в средното и по 150 лева за висше образование. На миналогодишния благотворителен бал на клуб “Майчина грижа” бяха  събрани 38 000 лева, 36 ученици и студенти получиха стипендии. Кои ще бъдат тазгодишните стипендианти, ще стане ясно до Коледа.