25-годишен влиза в затвора за поредна кражба
25-годишен влиза в затвора за поредна кражба / Окръжен съд Добрич

Окръжен съд - Добрич потвърди присъда 2 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим за 25-годишния Петър Ив. Петров от Добрич. Той е осъден за поредна кражба, извършена на 23 март т.г.. в условията на опасен рецидив. Разбивайки заведение за хранене в района на автогара Добрич, той откраднал касово устройство - метално чекмедже от ПОС-терминал, секретни ключове, ключ за ел.табло и сумата от 300 лева, всичко на обща стойност 402 лева.

Присъдата е издадена от Районен съд Добрич и бе обжалвана пред въззивния съд с искане наказанието да бъде намалено. Окръжните магистрати обърнаха внимание, че 15 дни преди кражбата Петров е бил освободен от Затвора - Белене, след като изтърпял наказание 2 години и 6 месеца лишаване от свобода. Нападнал обекта, защото нямал пари. Със сила и натиск, като счупил стъкло, той отворил входната врата от ПВЦ-материал, грабнал металното касово чекмедже от ПОС-терминала и избягал. В заведението имало поставена камера и СОТ, по чийто сигнал пристигнал дежурен екип на охранителна фирма.

В хода на разследването е изготвена съдебно-оценъчна експертиза за стойността на отнетото. Според въззивния съд първоинстанционният е постановил справедливо наказание. Решението не подлежи на обжалване и протест.