18-годишен младеж отговаря за убийството на непълнолетната си съпруга
18-годишен младеж отговаря за убийството на непълнолетната си съпруга / netinfo

Добричкия окръжен съд даде ход на наказателно дело срещу 18-годишния Махмуд Мюмюн Махмуд от село Орляк в община Тервел, обвиняем за умишленото убийство на 15-годишно момиче, извършено по особено мъчителен за жертвата начин, съобщават от съда.  Днес той се призна  за виновен, но отказа да дава обяснения на този етап от процеса.

Съдът конституира родителите на пострадалата като частни обвинители и граждански ищци и допусна за разглеждане предявените  граждански искове за по 100 000 лв. обезщетение за всеки от тях за причинени му неимуществени вреди.

Според обвинителния акт Махмуд заживял с девойката в къщата на родителите си в село Орляк през лятото на 2008 г. Двамата се разбирали добре, но заради постоянни пререкания с неговата майка, съпругата му го напускала три пъти и се прибирала при родителите си. Подсъдимият отивал да я прибере от дома на родители й и заявил пред майка й, че ако не бъде негова, ще я убие, а после и себе си.

Във фаталния ден пострадалата започнала  да прибира нещата си и по обясненията на Махмуд имала намерение да го напусне. Двамата си легнали, а обвиняемият нанесъл с кухненски нож шест удара в гърдите и корема на момичето, след което пробол три пъти себе си в коремната област.

Той повикал 16-годишния си брат, който бил в съседната стая. Момчето съобщило на баща им и двамата ранени били откарани до болницата в Добрич, където момичето починало.

Добричкият  окръжен съд прие  психиатричната експертиза на Махмуд Махмуд, според която той е действал в състояние на афект и у него е имало продължително натрупване на афект, емоции и напрежение, за да стигне до тази реакция.

Петчленният съдебен състав разпита и призованите 9 свидетели и три вещи лица и  прие представените от тях 6 експертизи. По искане на адвоката на Махмуд  за следващото заседание по делото са призовани двама нови свидетели. Делото  ще продължи на 9 декември.