В солните стаи се отделят болни от здрави деца
В солните стаи се отделят болни от здрави деца / Дарик Бургас
В солните стаи се отделят болни от здрави деца
84608
В солните стаи се отделят болни от здрави деца
  • В солните стаи се отделят болни от здрави деца

В солните стаи няма риск здрави деца да се заразят от болни, тъй като политиката на "Халомедика" е да ги разделя, според здравния статус. Това каза в ефира на Дарик Югоизток Георги Койчев - управител на Центъра за подобряване на здравето. Той изрази надежда все пак родителите да бъдат достатъчно коректни, когато подават информация, тъй като не винаги заболяванията на децата имат външни признаци, по които служителите на Центъра да ги разпределят в стаите.
Солните стаи като универсален и ефективен метод за лечение на настинки, бронхити, алергии и усложнения от грип и др., на този етап са позиционирани само в Бургас. До момента през тях в Център "Халомедика" в к-с "Братя Миладинови" са преминали над 1500 пациенти. Най-често става дума за деца, които имат нужда от повишаване на имунитета след прекарани заболявания или с цел лечение.
По думите на Гергана Кирова, която е представител на фирмата изпълнител, изградил Центъра, в момента има запитвания за изграждане на солни стаи в столицата и в по-големите градове."За съжаление този метод е отдавна популярен в Европа, но не и в България. Сега, заради завишения интерес от хора от цялата страна, имаме десетки запитвания за изграждане на стаи, с халогенератори", поясни Кирова.
За ефекта от солните стаи и за начина на приложение, чуйте повече в звуковия файл от Георги Койчев и Гергана Кирова: